Skip to main content

Eerste jaar stedelijk aanmeldbeleid in Utrecht is een succes

By 24 november 2022Nieuws

Het stedelijke aanmeldbeleid voor basisscholen in de gemeente Utrecht is succesvol verlopen. Dit jaar meldden ouders zich voor het eerst aan bij de gemeente als centrale plek en is er beter zicht op het aantal aanmeldingen per school in de verschillende wijken.

Vanaf de start op 1 oktober 2021 maakte 80% van de aangeschreven ouders of verzorgers op tijd gebruik van de centrale procedure om zijn of haar kind aan te melden. In de loop van het jaar is dat aantal gegroeid naar 88% waarmee de doelstelling voor het eerste jaar ruimschoots is behaald. Iets meer dan 95% van de ouders of verzorgers heeft voor hun kind een plaats op de eerste school van hun voorkeur gekregen.

Inmiddels heeft ook de Vrije School Utrecht zich bij de stedelijke aanmeldprocedure aangesloten en het bestuur van Happy Kids heeft de intentie om in 2023 aan te sluiten. Op dat moment nemen alle reguliere basisscholen in Utrecht deel aan de stedelijke aanmeldprocedure.

“Het aanmelden op de basisschool in Utrecht is nu eerlijk, open en eenvoudig”, zegt wethouder Eelco Eerenberg (Onderwijs). “De kinderen krijgen evenveel kans op een school van hun voorkeur in de eigen buurt. We zien in de cijfers dat iets meer dan 95% van de kinderen een plaats krijgt op de eerste school van hun voorkeur en iets meer dan 99% in de top drie. Dit is een mooi resultaat van intensieve samenwerking met alle basisscholen in Utrecht en ben ik ontzettend trots op. Met dit aanmeldsysteem vergroten we de kansengelijkheid voor alle Utrechtse kinderen.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.