Skip to main content

Directeur basisschool St Jan kijkt terug op 20 jaar ouderinitiatief

By 21 november 2022Nieuws

Een vaak genoemd geslaagd ouderinitiatief vond plaats op de St Jan school in Amsterdam. Jan Bakker neemt binnenkort na 37 jaar afscheid als directeur van die school en hij kijkt terug op de periode van het ouderinitiatief en op wat volgens hem succesfactoren zijn.

“De ouders van het initiatief zijn voor promotie de buurt ingegaan. We wilden de school neerzetten, laten zien wat je doet. Dat deden we allemaal samen met ouders, je maakt gebruik van ieders kwaliteiten (zoals kunstenaars of communicatiedeskundigen). Belangrijk is waarmaken wat je zegt en vooral goed onderwijs geven.”

Volgens Jan Bakker zijn vooral drie factoren belangrijk bij het moeizame proces van het mengen van een school. “Aan de ene kant moet je mazzel hebben, bijvoorbeeld dat de buurt verandert. Vervolgens moet je een school hebben die kwaliteit biedt, die waarmaakt wat ie zegt. Maar dat is op zichzelf niet genoeg, want als derde moet er iets zijn dat die school aantrekkelijk maakt, en dan niet alleen op papier — zo van ‘we worden Dalton’.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.