Skip to main content

Beleid en praktijk van aanmelden voor basisscholen in Amersfoort

Mede naar aanleiding van een motie in de gemeenteraad is er een onderzoek verricht naar beleid en praktijk van aanmelden op basisscholen in Amersfoort. Het Kenniscentrum Gemengde Scholen heeft bij dat onderzoek samengewerkt met het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling van hogeschool Utrecht en met bureau Dander: de kracht van diversiteit.

In Amersfoort streeft men naar kansengelijkheid en die begint al bij het aanmelden van een kind voor de basisschool. Daarbij wil je dat alle ouders evenveel kans hebben op een plaats voor hun kind op de school van hun voorkeur. Met andere woorden je wilt dat er een gelijk speelveld is voor ouders. De uitkomst van het onderzoek is, dat er zowel in het beleid als in de praktijk onvoldoende sprake is van een dergelijk gelijk speelveld.

De wethouder wil over de uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek in gesprek met de gemeenteraad en samen met de scholen en schoolbesturen stappen maken om te komen tot eerlijker en transparanter aanmelden voor basisscholen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.