Skip to main content

Europese bijeenkomst over onderwijssegregatie

By 30 oktober 2023oktober 31st, 2023Artikel, Nieuws

De Permanente Vertegenwoordiging van Spanje bij de Europese Unie organiseert op 7 november 2023 een bijeenkomst over het tegengaan van segregatie als bijdrage aan succes op school. De bijeenkomst is in Brussel maar ook digitaal te volgen en de voertaal is Engels.

De Raad van de Europese Unie heeft in november 2022 aanbevelingen aangenomen over beleid om schoolsucces te vergroten en daarbij speelt het tegengaan van segregatie een belangrijke rol. Doel is om het effect van sociaaleconomische status op de uitkomsten van onderwijs te minimaliseren en tegelijk inclusie te bevorderen. De lidstaten worden opgeroepen om onder meer desegregatie van scholen als strategisch doel op te nemen in een integrale en samenhangende beleidsstrategie over schoolsucces, regelgeving te ontwikkelen en uit te voeren rond effectieve en duurzame maatregelen tegen onderwijssegregatie, en campagnes te voeren om bewustzijn te vergroten over cohesie, inclusie en diversiteit op school.  

Spanje is momenteel voorzitter van de Raad en wil met de bijeenkomst de discussie stimuleren over stappen die lidstaten kunnen zetten om onderwijssegregatie tegen te gaan. Voorbeelden uit Roemenië, Frankrijk, Nederland en Spanje worden besproken. In de bijlagen meer informatie over de bijeenkomst.

Via deze link kun je de bijeenkomst digitaal volgen:

https://repermaec.webex.com/repermaec/j.php?MTID=m10be7ca4832dd8d9f8548734d525d147

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.