Skip to main content

Centraal aanmeldbeleid in Nijmegen wordt voortgezet

By 15 november 2021Artikel, Nieuws

Schoolbesturen en gemeente voeren in Nijmegen sinds 2008 een centraal aanmeldbeleid, als onderdeel van beleid dat mede is gericht op meer gemengde scholen en gelijkwaardige kansen.

Deze zomer is het beleid geëvalueerd en is er een enquête over gehouden. Daaruit bleek onder meer dat ouders, schoolbesturen en gemeente in het algemeen tevreden waren over het beleid, en dat maatregelen vooral effectief zijn wanneer ze de drie oorzaken van segregatie aanpakken (woonsegregatie, aannamebeleid van scholen en keuzegedrag van ouders).  

Om vervolg te geven aan het aanmeldbeleid is er een startnotitie geschreven waarin rekening wordt gehouden met de evaluatie van het beleid en de gevoeligheden die leven in de Nijmeegse politiek. De startnotitie is goed ontvangen door het Nijmeegse basisonderwijs en begin november besproken in de gemeenteraad. De meerderheid van de raad heeft aangegeven achter de startnotitie te staan. Daarom kan de notitie worden uitgewerkt en wordt het centraal aanmeldbeleid voortgezet.

De evaluatie, een brief aan de gemeenteraad en de startnotitie zijn via onderstaande links te vinden.

 Document Nijmegen – Rapportage evaluatie gemengde scholen beleid 2021 – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

Document Nijmegen – Brief aan de raad Evaluatie gemengde scholen beleid – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)Document Nijmegen – Startnotitie ‘Gelijkwaardige kansen basisonderwijs Nijmegen’ – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

Document Nijmegen – Startnotitie ‘Gelijkwaardige kansen basisonderwijs Nijmegen’ – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.