Skip to main content

Bundel columns en blogs verschenen

Over het tegengaan van segregatie en de verschillende manieren om gemengde scholen te bevorderen wordt verschillend gedacht. Om de uiteenlopende stemmen uit het debat daarover een plek te geven en de dialoog te bevorderen, heeft het Kenniscentrum Gemengde Scholen een reeks van eenmalige columns en blogs georganiseerd.

Tussen oktober 2023 en maart 2024 zijn 21 bijdragen geplaatst op onze website. Van ouders en (oudere) leerlingen, schoolleiders, leerkrachten en schoolbestuurders, onderzoekers en ondersteuners, ambtenaren en journalisten. Deze bijdragen zijn nu gebundeld en voorzien van een inleiding. Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh uit Amersfoort schreef een voorwoord bij de bundel. Zij speelde een rol bij de totstandkoming van een gezamenlijk aanmeldbeleid van alle schoolbesturen in het basisonderwijs in Amersfoort.

De bundel bevat verhalen over ervaringen en opvattingen uit praktijk, beleid en onderzoek. Die bieden inspiratie voor iedereen die zich met deze urgente maatschappelijke kwestie wil bezighouden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.